Kweekbakken

Kweekbakken 

In een koude bak of kweekbak kunt u meestal rechtstreeks in de grond planten of zaaien. Vaak is zo’n bak helemaal doorzichtig en gemaakt van polycarbonaat. Daardoor kunnen de planten optimaal van de zon genieten. Een kweekbak is vooral handig omdat u daardoor eerder kan beginnen met het kweken van planten. Ook als het nog niet warm is, kunt al wel beginnen. Daarna kunt u dan de bak weghalen en de planten laten staan. Ook zijn kweekbakken handig voor de winter, u kunt er planten makkelijk in laten overwinteren. Bijna elke groente is in een kweekbak te kweken. Ongedierte en huisdieren houdt u weg van uw planten.
Bekijk onze kweekbakken

Kweekbak projecten 

Kweekbakken

Waar moet u op letten bij de koop van een kweekbak?

Formaat
Bij de koop van een kweekbak moet u letten op het formaat, zowel het oppervlakte als de hoogte van de kas kunnen verschillen. Bedenk dus van te voren wat voor soort planten u in de kweekbakken gaat plaatsen. De voorkant is meestal hoger dan de achterkant. Plaats de koude bak zodat u een looppad overhoudt of dat u er nog bij kunt gaan zitten.

Materiaal
Bij de aanschaf van een kweekbak kan u kiezen uit een constructie van hout of metaal(aluminium). Hout isoleert meer maar is ook zwaarder, u verplaatst hem dus niet zo snel. Hout oogt een stuk natuurlijker dan aluminium. Tenslotte kunt u bij het frame van een koude bak vaak kiezen uit een rolvenster of een hellend dak. De beglazing kan bestaan uit polycarbonaat of glas. Polycarbonaat isoleert beter, breekt minder snel, en weegt minder dan glas.
Ik wil meer weten

Heeft u een vraag of opmerking?

Bent u geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten? Twijfel niet en neem contact met ons op via 0342 - 491 202 of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Uw voor- en achternaam:

Uw e-mailadres:*

Uw telefoonnummer:

Uw bericht / vraag:

loading

Contactgegevens

0342 - 491 202
info@buiten-goed.com

Onze showroom
Marchandweg 4
3771 MP, Barneveld
Routebeschrijving

KvK 08170977

ZoGesloten
Ma08:30 - 18:00
Di08:30 - 18:00
Wo08:30 - 18:00
Do08:30 - 18:00
Vr08:30 - 18:00
Za08:30 - 13:00

Klik hier voor onze webshop