Smeedijzeren loofgang

Smeedijzeren loofgang

Wilt u een smeedijzeren loofgang maken in de tuin? Buiten-goed adviseert en realiseert voor u de gewenste smeedijzeren loofpoort.

Wat is een berceau of smeedijzeren loofgang?

Een loofgang of berceau is een pad waarbij aan beide kanten heggen staan, die aan de bovenkant met elkaar zijn verbonden. Daardoor ontstaat er een soort tunnel. Deze smeedijzeren looppoort maakt uw tuin nog mooier. De smeedijzeren loofgang biedt sfeer en schaduw en u kunt ze bekleden met uw lievelingsrozen of andere klimplanten. U kent misschien wel de prachtige smeedijzeren loofgangen met bloeiende blauwe regen?

Smeedijzeren loofgang

Waar moet u op letten bij plaatsen van de rozenbogen of uw smeedijzeren looppoort?

Bij de aankoop van een berceau is het vooral belangrijk dat u er de ruimte voor heeft. U gaat de looppoorten bekleden met bijvoorbeeld een rozenstruik en deze plant gaat natuurlijk groeien. Kunt u dan nog steeds onder de rozenbogen lopen? En is er aan de zijkanten wel ruimte om te kunnen snoeien? Niet alle planten zijn geschikt voor een smeedijzeren loofgang of berceau. De planten moet u makkelijk kunnen snoeien en leiden. Daarnaast is het ook belangrijk dat de plant zomers blad heeft om uw berceau te bedekken.

Wat is de achtergrond van de Berceau’s?

Er was een tijd dat de gegoede dames hun huid zo blank mogelijk wilden houden. Toch wilden deze dames graag buiten wandelen. In een berceau was het mogelijk om te wandelen en toch uit de zon te blijven. De klassieke smeedijzeren Berceau’s waren in de 18e eeuw soms wel meters lang. In het midden van de looppoort was er vaak een prieel waar de dames een kopje thee nuttigden.

Smeedijzeren loofgang

Buiten-Goed realiseert ontwerp in eigen werkplaats

Buiten-Goed maakt smeedijzeren loofgangen in eigen werkplaats met de mooiste materialen. Wij kunnen uw ontwerp realiseren. Het is ook mogelijk om een (historische) loofgang aan de hand van foto’s of tekeningen te ontwikkelen of een historische loofgang te restaureren. Misschien staat er straks ook in uw tuin een prachtige berceau?

Wij komen graag met u in gesprek om u te adviseren. Neem voor de mogelijkheden of een prijsopgave contact met ons op!
Ga naar contact

Heeft u een vraag of opmerking?

Bent u geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten? Twijfel niet en neem contact met ons op via 0342 - 491 202 of maak gebruik van het contactformulier.

Contactformulier

Uw voor- en achternaam:

Uw e-mailadres:*

Uw telefoonnummer:

Uw bericht / vraag:

loading

Contactgegevens

0342 - 491 202
info@buiten-goed.com

Onze showroom
Marchandweg 4
3771 MP, Barneveld
Routebeschrijving

KvK 08170977

ZoGesloten
Ma08:30 - 18:00
Di08:30 - 18:00
Wo08:30 - 18:00
Do08:30 - 18:00
Vr08:30 - 18:00
Za08:30 - 13:00

Klik hier voor onze webshop