Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

4 tips voor het inrichten van uw tuinkamer

Simon Weststrate
Geplaatst: 18 februari 2021

Een tuinkamer is de ideale plek om fijn thuis te zijn. Deze kamer is vrijwel altijd een afgesloten ruimte aangrenzend aan het huis met uitzicht op de tuin. Een tuinkamer verleent zich goed om heerlijk te ontbijten, lunchen en dineren. Of voor een borrel met uw buren. Daarnaast is een tuinkamer ook zeer geschikt als werkkamer. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van deze ruimte is de inrichting heel belangrijk. Hoe richt u uw tuinkamer het beste in? In deze blog geven wij een aantal tips!

1. Kies voor een vouw- of schuifwand 

Met een tuinkamer ervaart u alle jaargetijden van dichtbij. Breng de zon in huis, maar houd de kou en sneeuw op afstand. Een vouw- of schuifwand zorgt ervoor dat u het comfort van een tuinkamer vergroot. In de winter sluit u de wanden en kunt u het klimaat in de tuinkamer zelf onder controle houden. In de zomer opent u de wand om de zon binnen te laten. Door te kiezen voor een vouw- of schuifwand ervaart u ieder seizoen optimaal en omarmt u de weersomstandigheden terwijl u ongedwongen kunt genieten van uitzicht op uw tuin.

2. Realiseer een zo optimaal mogelijke lichtinval

Wanneer u een tuinkamer inricht, houd dan rekening met de lichtinval. Voor een tuinkamer is een optimale lichtinval heel belangrijk. Dat komt voornamelijk doordat een tuinkamer voor het grootste deel verlicht wordt door natuurlijk licht. Vrijwel altijd is het belangrijker dan bij elke andere ruimte in uw huis. Daarbij wilt u het gevoel van optimale betrokkenheid met de buitenwereld creëren. Dit kunt u onder andere doen door te spelen met lichtinval. Kies bijvoorbeeld voor een dak van glas of een lichtstraat om het licht van boven te vangen, en probeer ook zoveel mogelijk licht van buiten naar binnen te halen door het introduceren van zijramen en glazen deuren.

 

3. Decoreer met de seizoenen mee en creëer een harmonieus geheel

Bij het inrichten van een tuinkamer is het belangrijk om een harmonieus geheel te creëren. Zorg er hierbij voor dat de tuinkamer past bij de stijl van uw huis en tuin. Om het geheel af te maken kunt u passende decoraties en accessoires introduceren. Mix en match met de seizoenen mee om alles uit de kamer te halen. De kunst is om zelf te gaan experimenteren. Er zijn namelijk veel manieren om een tuinkamer eigen te maken. Volg uw eigen gevoel en houd rekening met de seizoenen. Bloeien er bloemen, pluk deze en zet ze neer in een vaas. Of is het herfst? Laat de herfstkleuren dan terugkomen in uw decoratie. Pak wat bladeren van de grond en geef met wat kaarsen extra sfeer aan de tuinkamer. Tip: doe inspiratie op in uw tuin! 

4. Introduceer zitmeubels die tegen vocht kunnen

Vaak wordt een tuinkamer gebruikt om heerlijk tot rust te komen. Door gebruik te maken van comfortabele zitmeubels die bestendig zijn tegen vocht, kunt u alles uit deze ruimte halen. Ieder seizoen is natuurlijk anders en doordat een tuinkamer een niet geïsoleerd systeem is kan er condensvorming optreden. Het zou zonde zijn dat uw meubels verweren, vandaar dat wij het sterk aanraden om meubels te kiezen die bestand zijn tegen alle weeromstandigheden. Zo voorkomt u dat de meubels beschadigen en vergroot u het plezier dat u aan deze kamer gaat beleven. Kies voor een fijne comfortabele zitbank, een heerlijke stoel waar u uren op kunt zitten en wellicht een poef om uw benen op te leggen, of voor uw kinderen. 

Plan een afspraak 

Bent u enthousiast over een van onze tuinkamers of wilt u graag advies over welke tuinkamer het geschiktst is voor uw woning? Maak een afspraak om langs te komen. 

Neem contact op!

* Op dit moment is onze showroom enkel geopend op afspraak. In onze ruim opgezette showroom kunt u de verschillende tuinkamers bekijken. Onze adviseurs staan klaar om u te voorzien van deskundig advies. Bij Buiten-Goed houden we rekening met de huidige maatregelen. 

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.