Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Geniet in de winter volop van uw tuinkamer of overkapping

Simon Weststrate
Geplaatst: 08 februari 2021

Wie denkt dat een tuinkamer of overkapping alleen in de zomer geschikt is, heeft het mis. In de wintermaanden kunt u er namelijk net zo goed van genieten! Gelukkig maar, want de winter heeft zo zijn charme! Wel is het belangrijk om het comfortabel en warm te maken. In deze blog geven wij u tips om warmte te creëren en laten wij zien hoe u van de tuinkamer of overkapping in de winter kunt genieten.

Terrasverwarming

De grootste factor waar mensen tegenop zien om in de winter onder de overkapping of in de tuinkamer te zitten, is de kou. De oplossing hiervoor is om terrasverwarming of heaters te gebruiken. Deze kunt u ophangen aan het dak of aan de muur. U zult merken dat u er hierdoor gegarandeerd warm bij zit. Ook pelletkachels zijn steeds populairder; deze kachels geven de warmte én sfeer van een houtkachel maar zijn eenvoudig te bedienen en aan- en uit te zetten. Het is hierbij wel van belang dat het rookafvoerkanaal hoog genoeg is.

Sluit de overkapping af

Wanneer u de overkapping afsluit, kan er geen wind en kou naar binnen komen. Het is dus van belang om de overkapping goed dicht te maken in de winter. Hierdoor zit u altijd goed beschut, wat voor weer het ook is. U kunt de overkapping bijvoorbeeld dichtmaken met een vouw- of schuifwand. Op mooie winterdagen gooit u de deuren lekker open. Is het wat frisser, dan sluit u de deuren en verwarmt u de ruimte met een vuurtafel of terrasverwarmer. Niet alleen lekker warm, maar ook heel knus!

Verkoeling onder de overkapping

In de zomer krijgen we in plaats van kou juist met warmte te maken. Onder de overkapping of in de tuinkamer hebben we dan juist behoefte aan verkoeling. Airco’s worden dan ook steeds vaker gebruikt. Er zijn zelfs airco’s die naast verkoelen ook zorgen voor verwarming en ontvochtiging; ideaal!

Vragen?

Heeft u interesse in een overkapping of tuinkamer? Of heeft u al een overkapping en wilt u graag meer informatie over een vouw- of schuifwand om hem in de winter makkelijk te kunnen sluiten? Neem dan contact met ons op! Wij zijn te bereiken via 0342 – 491 202 of via ons contactformulier.

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.