Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
tuinkas-op-maat
Scroll

Groentetips voor uw tuinkas in februari

Simon Weststrate
Geplaatst: 24 januari 2018

Februari staat weer voor de deur. Als u in het bezit bent van een tuinkas, weet u wellicht dat dit een belangrijke maand is: het tuinkas-seizoen kan écht van start! Richard geeft u in zijn blog graag wat tips om optimaal gebruik te maken van uw tuinkas in de maand februari.

Welke groentes kunt u zaaien in februari?

In februari kunt u al diverse groentes zaaien in uw tuinkas. Als echte sla-liefhebber begin ik vaak met diverse slasoorten. Maar ook groenten als spinazie, zaaiui en prei zijn uitstekend geschikt om te zaaien in februari. Maar voor eind februari zijn de paprika’s en pepers ook geschikt. In deze blog licht ik graag drie groentesoorten uit: sla, spinazie en radijsjes.

“Waarom februari zo belangrijk is? De vorst is vaak voorbij en vaak is er al een winterzonnetje aanwezig. Tijd om het tuinjaar te starten en de eerste zaden te planten. Persoonlijk zie ik februari als dé start voor het tuinkas-seizoen.”

tuinkas-op-maat4

1. Sla zaaien in uw tuinkas

Voor kropsla is het in februari nog wat te vroeg, maar rucola, bizona en snijsla doen het perfect. Wist u dat u de zaden van diverse slasoorten ook kunt mengen? Dan krijgt u een mooi gemixte oogst! Het zaaien van de slazaadjes is eigenlijk heel makkelijk. Ze moeten +/- 5 mm diep gezaaid worden, en om de 5 mm een zaadje. Ik zou adviseren om +/- 30 cm afstand tussen de rijen aan te houden. Dit kunt u om de drie weken doen. Oogsten kan zodra de plantjes ongeveer 5 cm hoog zijn.

  • 5 mm diep;
  • om de 5 mm een zaadje;
  • 30 cm afstand tussen de rijen.

2. Spinazie zaaien en al in maart oogsten!

Er zijn talloze soorten spinazie, en niet elke soort kan tegen de kou van februari. Vroeg Reuzenblad is uitermate geschikt om te zaaien in februari. U kunt deze zaadjes 1 cm diep zaaien, met een zaadje om de 5 cm en 10 cm afstand tussen de rijen. Na een dag of vijf ziet u de zaadjes kiemen en vanaf eind maart kunt u al beginnen met het oogsten!

  • 1 cm diep;
  • om de 5 cm een zaadje;
  • 10 cm afstand tussen de rijen.

3. Radijsjes zaaien 

Radijsjes kunt u 5 mm diep zaaien, om de 2 cm een zaadje en 10 cm afstand tussen de rijen. U kunt ze eerst in de zaaitafel of zaaibaak zaaien, en later in de grond van de tuinkas. Radijsjes kennen een relatief korte groeitijd. Half maart kunt u al genieten van heerlijke, zachte radijsjes.

  • 5 mm diep;
  • om de 2 cm een zaadje;
  • 10 cm afstand tussen de rijen.

tuinkas-op-maat

Heeft u een vraag over onze tuinkassen?

Wij staan graag voor u klaar met een persoonlijk advies. Kom eens naar onze binnen showroom waar wij diverse kassen hebben opgesteld. De koffie staat voor u klaar!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.