Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

In de winter groentes en kruiden kweken in je tuinkas

Simon Weststrate
Geplaatst: 13 december 2021

Wist u dat u ook in de winter verschillende groenten en kruiden kunt kweken in uw eigen tuin? Vaak wordt er gedacht dat de winter geen goede periode is om groenten te kweken. Daardoor staan helaas veel tuinkassen in de winter leeg. Heel zonde vinden wij bij Buiten-Goed, daarom vertellen wij u graag meer over wat u wel kunt kweken in de winter!

Vul uw tuinkas met groenten

Het voordeel van een tuinkas is dat het daar zeker twee tot drie graden warmer is dan buiten. Wanneer overdag de zon schijnt warmt de kas zelfs al snel op tot meer dan tien graden. Dankzij de opwarming overdag blijft het ook ’s nachts langer warm in de kas. Hierdoor is er dus eigenlijk constant een perfecte temperatuur om groenten of kruiden te kweken.

Blijf de tuinkas goed ventileren

Om ervoor te zorgen dat de temperatuur in de kas niet te veel schommelt is het belangrijk om de tuinkas goed te ventileren. Dit houdt de luchtvochtigheid laag en zorgt ook voor minder schimmels en ziektes in de kas.

Kweek deze groenten en kruiden in uw tuinkas

Bent u al overtuigd om deze maand ook groenten en kruiden te laten overwinteren? Let er dan wel op dat u de juiste soorten kiest. Zo kunnen niet alle groenten en kruiden tegen de kille temperaturen. Voor groenten kunt u het beste kiezen voor bijvoorbeeld: lente-ui, rode bieten, veldsla, winterspinazie en snijbieten. Kruiden die u in de winter goed kunt kweken zijn: oregano, munt, tijm en bieslook.

Op zoek naar een tuinkas?

Bent u van plan om in alle seizoenen uw favoriete groenten en kruiden te kweken? Dan heeft u natuurlijk een tuinkas nodig. Bij Buiten-Goed hebben we meer dan 1000 verschillende kassen! Zo is er dus voor elke tuin wel een passende tuinkas te vinden. Enkele merken die we aanbieden zijn ACD, Arkoo, Hoklartherm en Janssens. Bent u benieuwd naar alle tuinkassen? Kom dan zeker eens bij ons langs!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.