Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Lente in de tuin: planten in uw kas

Simon Weststrate
Geplaatst: 19 maart 2021

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Is het in mei nat, een droge juni volgt haar pad. De lente: een tijd waarin u het ene moment heerlijk in de zon kunt genieten en het andere moment kletsnat wordt geregend. Het is ook het seizoen waarin planten en bloemen beginnen te groeien en bloeien. Lente in de tuin betekent planten in uw kas. In deze blog laten we zien wat voor voordelen een kas met zich meebrengt en hoe u er optimaal gebruik van kunt maken.

Verleng het tuinseizoen

Een kas is een ideale ruimte om het tuinseizoen te verlengen en langer plezier te hebben van alle jaargetijden. Met een kas in uw tuin blijft u het hele jaar een beetje bezig. Ontdekt u al het moois dat elk seizoen te bieden heeft. Daarnaast beschermt een tuinkas uw planten en bloemen tegen kou, wind en regen. Hierdoor kunt u dag in, dag uit genieten van uw kas. Let wel, bij een tuinkas wordt niet kunstmatig de warmte geregeld. Hierdoor kan de temperatuur in de kas bij vorst ook flink dalen. Het is verstandig om bij uw keuze uit planten rekening te houden met de vorstgevoeligheid wanneer u planten wil laten overwinteren in de kas.

Weet wat u teelt

Zaaien en telen is hartstikke leuk, maar het vergt wel de nodige aandacht en discipline. Daarom raden wij aan om van tevoren te kijken naar de soorten planten die u wilt telen. In elk seizoen groeien en bloeien er namelijk andere planten, en niet alle planten kunnen bij elkaar in de buurt staan. In de lente begint het zaaiseizoen van veel planten. Zorg dat u voorbereid te werk gaat en lees u in. Houd er ook rekening mee dat de planten in de kas in het begin weinig water hoeven en dat u de kas goed laat doorluchten. Planten zijn namelijk dol op de lentebriesjes, hier halen ze het nodige koolzuurgas uit dat bevorderlijk is voor hun groei. Houd de temperaturen goed in de gaten; u moet bijvoorbeeld in het begin van het zaaiseizoen wel oppassen met vrieskou.

Vroeg in het seizoen kunt u beginnen met het zaaien van onder andere bleekselderij, tuinkers, komkommer, tomaten, bietjes, spinazie en uien. Wanneer het warmer wordt, kunnen de aubergines, paprika’s en chilipepers gezaaid worden. Houd uw planten goed in de gaten, dan zult u in mei en juni het een en ander al kunnen oogsten.

Waar plaatst u uw kas?

Niets is zo belangrijk als de plek waar u een tuinkas plaatst. Allereerst is het van belang een kas te kiezen die goed in uw tuin past. Dit is natuurlijk afhankelijk van het formaat, maar ook de hoeveelheid zon dat uw tuin vangt. De plek waar een kas komt te staan moet namelijk zonnig zijn. Vaak wordt een kas dan ook met zijn nok richting het zuiden en noorden geplaatst, om maximaal te profiteren van de warmte van de zon. Daarom adviseren wij: vermijd bij de plaatsing dat een tuinkas te veel schaduw vangt, want dit heeft effect op de plantengroei. 

De Tuinkassen van Buiten-Goed

Wilt u groenten in alle seizoenen slim zaaien en een heel jaar lang van uw tuinkas genieten? Bent u op zoek naar een hobbykas of een professionele kas? Bij Buiten-Goed hebben we meer dan 1000 verschillende kassen in ons assortiment. Tuinkassen van diverse topleveranciers als ACD, Arkoo, Hoklartherm en Janssens. 

Plan een afspraak

Wilt u meer informatie over de tuinkassen die wij hebben of op maat advies over welke tuinkas het meest geschikt is voor uw tuin? Maak een afspraak om langs te komen. 

* Op dit moment is onze showroom enkel geopend op afspraak. In onze ruim opgezette showroom kunt u de verschillende tuinkassen bekijken. Onze adviseurs staan klaar om u te voorzien van deskundig advies. Bij Buiten-Goed houden we rekening met de huidige maatregelen. 

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.