Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Maak uw tuinkas winterproof

Simon Weststrate
Geplaatst: 05 december 2022

De winter staat voor de deur en om in het voorjaar weer goed te kunnen starten is het verstandig uw kas winterproof te maken. Een tuinkas beschermt planten en gewassen tegen weersinvloeden zoals regenbuien, stevige windvlagen en hagel. Elke tuinkas van Buiten-Goed is van topkwaliteit en voorzien van optimale ventilatievoorzieningen. Maar hoe maakt u uw tuinkas winterproof? We vertellen u er alles over in deze blog.

Het hele jaar kweken

Groenten in alle seizoenen, slim zaaien en een heel jaar lang van uw tuinkas genieten. Veel mensen denken dat er in de winter niet gekweekt kan worden. Het is waar dat de productie van gewassen in de tuinkas daalt, maar het hoeft niet volledig stil te liggen. In de vroege winter kunt u namelijk al vooruitkijken naar de lente en ‘vroege’ worteltjes planten. Het is hiervoor wel belangrijk dat uw tuinkas winterproof is!

Een winterproof tuinkas: we geven u 7 tips

1. Ruim de kas op: verwijder gewassen om te voorkomen dat schimmels zich terugtrekken in de grond.

2. Verwijder onkruid: onkruid kan een plaag vormen en andere planten in de kas overwoekeren.

3. Laat de grond goed doorspoelen: dit betekent de grond eens flink onder water zetten of beregenen. Een probleem in een kas is vaak dat er een te hoog zoutgehalte in de bodem kan ontstaan door intense bemesting. Zet de kas dus onder water om meststoffen uit te spoelen. Voeg daarna compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

4. Maak schoon: reinig de ramen in het voor- en najaar. Hierdoor onderhoudt u de kwaliteit van het materiaal en zorgt u voor optimale lichtinval.

5. Controleer ramen en deuren: een open deur of dakraam kan bij harde wind veel schade veroorzaken.

6. Lucht verbindingen regelmatig: een kas moet in alle seizoenen gelucht worden. U kunt regelmatig een raam openzetten, of de deur een half uurtje laten openstaan op het warmste moment van de dag. Doet u dit niet, dan wordt het te warm en vochtig. Hierdoor kunnen er algen tegen het glas groeien en planten gevoeliger raken voor ziektes. Door het ventileren creëert u stabiele temperaturen en ideale omstandigheden voor het kweken.

7. Voorkom dat planten bevriezen: wanneer er vorst wordt voorspeld, bedek de planten met een vliesdoek of noppenfolie. Vliesdoek en noppenfolie hebben een isolerende werking, en kan daarom goed gebruikt worden om planten te beschermen tegen vorst. Het is licht van gewicht, waardoor de planten niet beschadigen.

Wilt u meer weten over onze tuinkassen?

Bij Buiten-Goed leveren we tuinkassen van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Zo heeft u altijd waar voor uw geld. Wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig bij uw keuze? Onze ervaren adviseurs helpen u graag om te bepalen welke broeikas het beste bij u en uw tuin past. Kom gerust eens langs of neem contact met ons op.

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.