Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Gesloten rolluiken als zonwering en isolatie
Scroll

Rolluiken voor een comfortabele winter

Simon Weststrate
Geplaatst: 31 januari 2022

Rolluiken zijn niet alleen in de zomer een grote aanwinst voor uw wooncomfort vanwege de zonwerende functie. Ook in de winter bieden ze grote voordelen. Denk aan de isolerende werking, het afschermen van de verblindende winterzon en het verhogen van uw privacy en veiligheid.

Isolerende werking van rolluiken

Een groot voordeel van rolluiken is dat ze uw huis extra isoleren. Door ze in de koude winternachten te sluiten, creëert u een isolerende luchtlaag om het raam. Dat heeft als gevolg dat kou minder snel naar binnen dringt. Uw huis zal  ‘s nachts dus minder afkoelen, waardoor u minder hard hoeft te stoken om het ‘s ochtends weer lekker warm te krijgen. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook duurzaam en kostenbesparend!

Verblindende omstandigheden voorkomen met rolluiken

In de winter staat de zon de hele dag laag. Hij kan dan op alle momenten van de dag verblindend uw huis in schijnen. Bent u aan het werk achter uw computer, dan kan dit voor irritatie zorgen. Met een rolluik neemt u deze ergernis weg. Door hem (deels) te laten zakken voorkomt u dat u niet meer kan lezen wat er op uw beeldscherm staat.

Gesloten rolluiken als zonwering en isolatie

Privacy door rolluiken

Door de vroege donkerte in de winter zetten we al op een vroeg tijdstip onze lampen aan. Dat heeft tot gevolg dat het voor voorbijgangers en buren makkelijker wordt om naar binnen te kijken. Bent u gesteld op uw privacy en wilt u dit voorkomen? Dan zijn rolluiken een mooie uitkomst.

Rolluiken verhogen de veiligheid van uw huis

De wintertijd wordt ook wel de inbraaktijd genoemd. Doordat het ‘s avonds al vroeg donker is, hebben inbrekers meer kans om ongezien een huis binnen te dringen. Met rolluiken voorkomt u dat uw huis aantrekkelijk is voor dieven. Speciale veiligheidsrolluiken verhogen deze preventiemaatregel nog eens. Dankzij de versterkte en tegen inbraak beveiligde onderdelen zijn de veiligheidsrolluiken van Warema conform DIN EN 1627 met weerstandsklasse RC2 gecertificeerd. Dat geeft een veilig gevoel.

Rolluiken bestellen bij Buiten-Goed

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van rolluiken na het lezen van bovenstaande voordelen?  Wij bieden zowel rolluiken die geïntegreerd kunnen worden in uw kozijnen als voorbouwrolluiken die achteraf gemonteerd worden. Zo is er altijd wel een rolluik dat bij uw wensen past. Wij helpen u graag verder met het beste advies.

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.