Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Tips voor het kiezen van de juiste tuinkas

Simon Weststrate
Geplaatst: 29 oktober 2019

Bij Buiten-Goed hebben we tuinkassen in vele soorten en maten. Zo hebben we ruim 1.100 soorten kassen van diverse topleveranciers in ons assortiment. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste tuinkas? Dat leest u in deze blog!

Beglazing

De keuze van beglazing is belangrijk bij een tuinkas. Bij een tuinkas wordt veelal gebruik gemaakt van glas of polycarbonaat, waarbij onze voorkeur vooral uitgaat naar gehard veiligheidsglas.

Voordelen veiligheidsglas

Veiligheidsglas heeft vele voordelen. Het glas is tot zes keer sterker dan tuinderglas en zal bij een breuk volledig verbrijzelen in botte deeltjes. Dit brengt extra veiligheid met spelende kinderen of dieren in de buurt en wanneer u in de kas aan het werk bent met hagel. Ook zijn de randen ronder en hierdoor minder scherp dan bij tuinderglas. Zo heeft u minder kans op snijwonden bij het monteren van het glas. Veiligheidsglas wordt geleverd in een dikte van 3 mm of 4 mm.

Wanneer u voor glas kiest, is het beter om voor één ruit te kiezen. Bij meerdere ruiten die dakpansgewijs over elkaar heen vallen kan er namelijk water blijven staan. Hierdoor kan er mos of alg ontstaan.

Polycarbonaat

U hoeft natuurlijk niet voor glas te kiezen. Een kunststof afdichting als polycarbonaat kan een heel goed alternatief zijn. Polycarbonaat is erg sterk, licht van gewicht en biedt optimale veiligheid. Hierbij raden wij af om te kiezen voor de 4mm dikke platen. Deze zijn erg buigzaam en kunnen er met een beetje storm al snel uitwaaien. Door de UV stralen wordt polycarbonaat hard waardoor de levensduur een stuk beperkter is dan van glas. Omdat polycarbonaat een poreus materiaal is komt er op den duur condensvorming in de kanaaltjes wat weer groen wordt.

Buiten-Goed tuinkassen

Bij Buiten-Goed hebben wij een ruim assortiment aan tuinkassen van vele verschillende topleveranciers. Bekijk via de onderstaande links ons assortiment!

ACD kassen

Arkoo kassen

Janssens kassen

Hoklartherm kassen

Mini tuinkassen

Riga hobbykassen

Vitavia hobbykassen

Kom eens langs in onze showroom

In de praktijk is het kwaliteitsverschil van kassen enorm. Vandaar dat wij altijd adviseren om eens bij ons in de showroom te komen kijken. Hier tonen wij diverse kassen waar we u er alles over kunnen vertellen.

Neem contact op!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.