Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Uitheemse bomen en planten in een oranjerie

Simon Weststrate
Geplaatst: 18 augustus 2020

Hoewel het nu nog zomer is, kunnen we ons alweer voorbereiden op de winter. Want aangezien het in de winter flink kan gaan vriezen, moeten verschillende vorstgevoelige planten naar binnen worden gehaald. Een oranjerie is de ideale plek om planten de winter door te helpen. Dit is namelijk een broeikas die zeer geschikt is om onder andere uitheemse planten en bomen in de winter te onderhouden. Buiten-Goed is specialist op het gebied van oranjerie kassen. Lees in deze blog welke planten geschikt zijn voor een oranjerie en hoe u ze het best kunt onderhouden.

Bomen en planten

Tropische en subtropische planten die geen vorst verdragen, overwinteren in de oranjerie. Daar vallen onder andere kuipplanten onder die vorstvrij dienen te overwinteren. Deze planten worden dan ook vaak in een oranjerie gezet. Vaak zijn dit exotische bomen, zoals sinaasappelbomen of citrusbomen. Maar ook de (sub)tropische planten als de Oleander, Abutilon, Engelentrompet, Afrikaanse lelie en de Bougainville beschouwen we tot kuipplant.

Proces

Om de kwaliteit van de planten goed te waarborgen, adviseren wij om de planten in de oranjerie te zetten wanneer het begint te vriezen. De planten moeten dus zo lang mogelijk buiten staan. Zodra het niet meer vriest mogen de planten dan ook meteen weer naar buiten. Een temperatuur tussen de 0 en 12 graden Celsius is voor de meeste planten het best. Maar let er wel op dat er niet te veel schommelingen in de temperatuur zitten. Sommige kuipplanten kunnen wel tegen een paar graden vorst, maar wanneer het overdag richting de min vijf graden Celsius daalt, Is het van belang de planten zo snel mogelijk in de oranjerie te zetten. 

Onderhoud planten

Wanneer de planten in de oranjerie staan, hebben ze maar af en toe water en nauwelijks licht nodig. Omdat de planten in een ‘winterslaap’ zijn, hebben ze maar weinig water nodig en zeker geen mest of andere voeding. Ook moet u rekening houden met de temperatuur. Hoe warmer de oranjerie, hoe meer licht en water de planten nodig hebben. Lucht daarnaast regelmatig de oranjerie, zorg ervoor dat de potten schoon zijn en verwijder dode bladeren en takken.

Oranjerie naar wens

Bij Buiten-Goed kunt u een oranjerie naar wens samenstellen. Zo kunt u kiezen voor een nieuw prieel of een gerestaureerd historisch prieel. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan oranjekassen. In ons assortiment vindt u oranjeries met diverse prijzen, afmetingen en kleuren. De afmetingen van de oranjerie zijn bij Buiten-Goed naar wens te bepalen. Ook kunt u zelf kiezen of u de oranjerie wilt ophalen of dat wij de oranjerie komen bezorgen. Bij Buiten-Goed hebben wij al verschillende projecten uitgevoerd met oranjerieën, waaronder de projecten Arkoo oranjerie in Dalfsen, oranjerie in Barneveld  en de oranjerie op natuursteen muur.

Op zoek naar een oranjerie?

Bent u op zoek naar een Oranjerie? Bij Buiten-Goed geven wij u graag deskundig advies op het gebied van onze maatwerk producten. Heeft u vragen over de aanschaf van een oranjerie bij Buiten-Goed? Kom eens langs in onze showroom of neem contact met ons op.

Neem contact op!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.