Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Voorbereiden op de zomer: tuinkamers plaatsen

Simon Weststrate
Geplaatst: 31 mei 2021

Vergroot de mogelijkheden en het comfort van het buitenleven. Verleng de zomeravonden en het plezier van buiten zijn. Met een tuinkamer kunt u onder alle weersomstandigheden optimaal genieten van uw tuin. En met de zomer in aantocht is nu het perfecte moment om er een te laten plaatsen. Of er nu een zomerse bui overtrekt of een frisse wind opsteekt, met een tuinkamer kunt u heerlijk vertoeven in uw tuin! In deze blog vertellen we u graag meer over tuinkamers.

Waarom kiezen voor een tuinkamer?

Hier in Nederland weten we als geen ander dat de zomer niet lang genoeg kan duren; met een tuinkamer zorgt u ervoor dat het buiten-zit seizoen wordt verlengd. Geniet dag in, dag uit van al het moois dat elk seizoen met zich meebrengt. De bomen die weer beginnen te bloeien, vlinders die ontpoppen en felle zonnestralen die in uw tuin landen. Een tuinkamer biedt gewoonweg de nodige comfort op zowel koude als warme dagen.

In de lente en zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen. Soms zo hoog dat het in de zon niet meer uit te houden is. Mocht uw tuin op het zuiden of op het westen staan dan adviseren wij altijd om een bovenliggende zonwering te nemen. Beslist geen onderliggende omdat dan de warmte al binnen is. 

Welke tuinkamer past bij jou?

Tuinkamers zijn er in vele soorten en maten. Welke functie moet uw tuinkamer hebben? Wilt u alleen zon, regen en wind tegenhouden, of moet het functioneren als een extra kamer van uw huis (serre). En welke stijl past bij u? Wilt u gaan voor klassiek, design, huiselijk of juist heel licht en open? Hieronder gaan wij dieper in op de verschillende functies en soorten tuinkamers van Buiten-Goed.

Verschillende materialen voor tuinkamers

Bij Buiten-Goed hebben wij verschillende systemen voor tuinkamers. Zo leveren wij houten, aluminium en smeedijzeren tuinkamers. Afgewerkt met glas of polycarbonaat platen. Voor de houten constructies gebruiken wij veelal het houtsoort Douglas. Houten skeletten zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Daarnaast zijn houten tuinkamers sterk en weerbestendig. Onze houten overkappingen kunnen overigens wel met glas geleverd worden omdat wij met douglas duplo werken, dat torderen weer tegengaat.

De houten skeletten worden aan de bovenzijde afgewerkt met aluminium profielen. De wanden kunnen dan ook in dezelfde kleur worden geleverd. De coatings die wij gebruiken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder RAL 9005 zwart, RAL 7016 antraciet of RAL 9010 wit. In combinatie met hout komen deze kleuren optimaal tot hun recht; een zeer fijne uitstraling die tegelijkertijd sfeervol is.

Het dak; wat voor lichtinval wilt u?

Bij een tuinkamer zit u misschien snel te denken dat licht verloren gaat. Dit hoeft zeker niet zo te zijn. Kiest u voor een tuinkamer met glas dan houdt u altijd voldoende licht in uw huis. Een tuinkas kan bijvoorbeeld ook functioneren als tuinkamer.

Laat wind en regen op afstand 

Bescherming tegen wind en regen? Ook dat kan! Voor tuinkamers zijn er verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor eenzijdige of meerzijdige bescherming. Een tuinkamer kan ook functioneren als een extra kamer, vaak zien we hier glazen ‘muren’, zodat het tuingevoel aanwezig blijft. Daarnaast kunt u ook kiezen om aan weerszijde een houten, of ander materiaal, bescherming te plaatsen. Het fijne hieraan is dat wind en regen worden tegengehouden en uw tuinmeubels beschermd blijven tegen verwering. 

Meer weten over terrasoverkappingen? Neem een kijkje op onze website of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom! Wij helpen u graag bij het vinden van uw droom-tuinkamer.

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.