Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Waarom kiezen voor een houten overkapping?

Simon Weststrate
Geplaatst: 25 mei 2022

Een houten overkapping geeft een warme en een natuurlijke uitstraling en is daarom een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, doordat wij diverse overkappingen van verschillende formaten hebben, is er altijd een geschikte overkapping voor u bij.

Warme en authentieke uitstraling

Hout is en blijft een populair materiaal voor onder andere overkappingen, pergola’s en veranda’s, mede door de warme en authentieke uitstraling. Hout is tijdloos en past daardoor ook perfect bij een moderne woning, zeker wanneer er in een overkapping gewerkt wordt met zwarte of stalen elementen.

Duurzaam materiaal

Hout is zeer duurzaam, een houten overkapping gaat gemiddeld zo’n 20 jaar mee. Om een lange levensduur te garanderen, is het belangrijk dat u de overkapping goed onderhoudt. Zo raden we aan om de overkapping iedere twee jaar te behandelen met watergedragen beits. Beits is verkrijgbaar met een naturel look, maar ook in diverse kleuren, waardoor u uw houten overkapping eenvoudig een geheel nieuwe look geeft.

Verschil met een aluminium overkapping

Hout is een stuk gevoeliger voor weersinvloeden, daardoor vergt een houten overkapping meer onderhoud dan bijvoorbeeld een aluminium overkapping. Een aluminium overkapping is erg populair, doordat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Het roest niet en is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat uw terrasoverkapping een lange levensduur heeft. Ook heeft aluminium een moderne en luxe uitstraling. Hecht u echter veel waarde aan een warme en authentieke uitstraling, dan is een houten overkapping geschikter.

Een houten overkapping van Buiten-Goed

De houten tuinoverkappingen van Buiten-Goed worden gemaakt van Douglas hout. Welke stijl u precies wenst, bepaalt u helemaal zelf. Wij maken uw houten overkapping dan ook graag voor u op maat, zodat deze perfect aansluit bij uw wensen, woning en tuin. Onze specialisten adviseren en helpen u graag om uw houten overkapping op maat samen te stellen.

Meer informatie over onze houten overkappingen?

Gaat u voor een warm en landelijk ontwerp of toch voor een moderne houten overkapping? Bij ons is alles mogelijk. Onze specialisten helpen u graag en maken met veel passie en ambacht een houten overkapping voor u op maat. Bekijk onze houten overkappingen of kom langs in onze showroom.

 

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.