Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

3 voordelen van de tuinkamer

Simon Weststrate
Geplaatst: 06 februari 2018

De serre kennen we allemaal. Dit was jarenlang dé oplossing voor het creëren van licht, ruimte en een optimaal gevoel van ‘buiten’. Hoewel de serre nog steeds ontzettend populair is (en wellicht ook wel zal blijven), kiezen onze klanten ook steeds vaker voor een tuinkamer als voordelig alternatief. Benieuwd waarom? In deze blog vertellen we u een aantal voordelen van de tuinkamer, maar zullen we eerst het verschil tussen een serre en tuinkamer uitleggen.

Wat is het verschil tussen een serre en tuinkamer?

Een serre is een volledig geïsoleerd systeem, waardoor je meer woonruimte creëert. Een tuinkamer is een niet-geïsoleerd systeem, waarmee je als het ware je seizoen verlengt.

 

Voordeel 1: elk seizoen van buiten genieten

Het eerste grote voordeel van een tuinkamer is dat u het hele jaar door van het buitengevoel kunt genieten. In de lente en zomer brengen we veel tijd buiten door. De herfst en winter zitten we veel binnen, wat natuurlijk best zonde is. Met een tuinkamer blijft u verbonden met uw tuin, ook als het regent, hagelt, waait of sneeuwt. Een tuinkamer wordt vooral gebruikt als het in de avond wat afkoelt. Met een kacheltje in de tuinkamer kun je dan toch lang genieten van het buitenleven. Hoewel een tuinkamer vaak niet geïsoleerd is, voelt het toch al gauw aangenaam warm, omdat u uit de wind zit. Door al het glas is de tuinkamer met een zonnetje erop al snel behaaglijk.

Bekijk al onze tuinkamers

Voordeel 2: relatief voordelig

Omdat u met een tuinkamer uw woning niet hoeft uit te bouwen en dus minder bouwkundige kosten heeft zoals bij een serre, is het een relatief voordelige optie. Maar ook het systeem op zich is voordeliger dan een serre, omdat er met andere profielen en niet geïsoleerd glas wordt gewerkt.

Voordeel 3: schuifwanden mogelijk

Een tuinkamer is net als een serre heel flexibel. U kunt heel eenvoudig frisse lucht creëren door bijvoorbeeld te kiezen voor vouwwanden en schuifwanden. Deze geven daarnaast het voordeel van extra licht overdag en een ruimtelijk gevoel. Deze optie is lang niet overal mogelijk, maar bij Buiten-Goed kiest u zelf uw wanden.

Meer weten over de voordelen van een tuinkamer?

Wilt u graag meer weten over de voordelen van een tuinkamer of de verschillen tussen een serre en tuinkamer nog eens goed op een rijtje zetten? Wij gaan graag, geheel vrijblijvend, met u in gesprek om u meer informatie te geven. Lees meer over onze Solarlux tuinkamers, neem contact met ons op of kom eens langs in onze showroom om een aantal tuinkamers met eigen ogen te bekijken. Ook hier staan onze adviseurs graag voor u klaar met een persoonlijk advies!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.