Categorieën

Alle 7 resultaten

Het is behalve duurzaam ook watervast en sterk. Het hout heeft een roodbruine kleur met een rozeachtige gloed, welke na verloop van tijd vergrijsd.Hierdoor ontstaat een authentieke uitstraling. De balken hebben een natuurlijke uitstraling met duurzame eigenschappen. Deze overkapping kan natuurlijk ook als carport of luifel gebruikt worden. Mede door het doordachte ontwerp en de eenvoudige montage is dit een zeer aantrekkelijk geprijsde veranda. Voor het dak gebruiken wij 16 mm dubbelwandige polycarbonaatplaten (kanaalplaten), opaal wit of helder. De opaal witte platen laten ongeveer 50% licht door, de heldere platen ca. 80%. Verder zijn deze platen UV-bestendig en vrijwel onbreekbaar. Deze houten veranda is leverbaar in een aantal standaard afmetingen, maar kan optioneel ook op maat geleverd worden. Standaard wordt de veranda geleverd in onbehandeld Lariks balkhout, maar optioneel kunt u ook kiezen voor een gebeitst frame in wit of antraciet. Voor het dak wordt een compleet bovenbouwpakket meegeleverd met 16 mm dikke polycarbonaatplaten. Deze beplating wordt gemonteerd met een aluminium profielsysteem. Hiermee heeft u een onderhoudsarme en duurzame overkapping. De onderconstructie is van fijnbezaagd Douglas hout. Alle balken worden op maat gemaakt, licht geschuurd, gekantfreesd en bewerkt. Voor de staandes en dwarsliggers wordt een balk van 120x120 mm gebruikt. De dakliggers zijn 60x120 mm en de muurbalk heeft een balkmaat van 60x150 mm. Hout is een natuurproduct waardoor er soms krommingen en/of scheurtjes ontstaan. Dit is een normaal proces en geeft extra sfeer aan de uitstraling van uw overkapping. Het hout kan onbehandeld blijven en op een natuurlijke manier vergrijzen. Ook kunt u zelf het hout in de beits zetten waardoor de kleur langer behouden blijft en de levensduur van het hout wordt verlengd. Standaard wordt het pakket voorbereid op een dakhelling van 5°. Deze overkapping is eenvoudig te monteren met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal en een duidelijke handleiding. Voor de hemelwaterafvoer kunt u optioneel kiezen uit diverse bijpassende gootsets, uitgevoerd in aluminium of PVC.

Onderhoud en reinigingsadvies

  • voor een langere levensduur en mooie uitstraling is het van belang om een overkapping periodiek schoon te maken.
  • reining de platen minimaal 1 keer per jaar met lauwwarm water een zeepsop. gebruik eventueel een oplossing van niet-alkalische zeep in combinatie met een autoborstel. Gebruik altijd een zachte borstel met een zachte spons.
  • voorspoelen en naspoelen met veel water en tot slot eventueel afnemen met een zachte doek.
  • het gebruik van een hogedrukspuit met matige druk is toegestaan. Spuit van boven naar beneden en niet direcht op de kitranden en onder de afdichtrubbers.
  • u kunt over de veranda lopen, mits u eerst een plank over 2 of meerdere profielen legt. Loop of rust nooit rechtstreeks op de platen!
Lees meer/minder