Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Overkappingen met glazen dak

Simon Weststrate
Geplaatst: 08 juni 2021

Ben je op zoek naar een overkapping, maar ben je bang dat je lichtinval verliest? Denk dan aan een overkapping met glazen dak. Zo gaat er geen licht verloren terwijl je wel het gemak hebt van een overkapping. Daarbij behoud je het gevoel alsof je in de buitenlucht zit. En met slecht weer, zit jij droog en warm! Welke overkapping met glazen dak is iets voor jou? Wij nemen je in deze blog graag mee langs verschillende opties.

Solarlux overkappingen

Vergroot het tuingeluk met een terrasoverkapping van Solarlux. De bijzondere overkappingen van Solarlux zijn voorzien van boven dragende liggers die het glas draagt en op de juiste plek houdt. Een sterk en mooi design overkapping van absolute topkwaliteit. Glas voor deze overkapping kan tot maar liefst 610 cm diep zijn. Voorbeelden van terrasoverkappingen van Solarlux zijn de Atrium, Acubis en Aura. De Atrium en Acubis zijn gemaakt met een aluminium frame. Echt iets voor jou als je op zoek bent naar een overkapping met een luxe uitstraling. Wil je toch liever een houten overkapping? Dan is de Aura misschien wel iets voor jou! Deze bijzondere overkapping van Solarlux heeft een robuuste en authentieke uitstraling. Welke je ook kiest, één ding is zeker: terrasoverkappingen zijn een waardevolle aanvulling aan je huis.

Douglas Duplo met glas

Het fijne aan houten overkappingen is dat het vrijwel bij elk soort huis past. Als aanbouw bij een stenen muur komt een Douglas overkapping met glazen dak mooi tot zijn recht. Wij werken met Douglas Duplo, want dit werkt het torderen van het hout tegen waardoor er geen spanning op de ruiten komt en ruitbreuk wordt voorkomen. Hierdoor kunnen wij dus houten overkappingen mét glas leveren. Douglas Duplo is enorm sterk en kan daardoor het gewicht van het glas goed tillen. Met een houten overkapping met glas haal je maximaal licht in huis, én behoud je ook de warme uitstraling van het materiaal. 

Ruimtebesparing door gebogen glas

Heb je weinig ruimte om de hoogte in te gaan? Wij kunnen ook glas leveren met een lichte boog erin. Deze lijkt in eerste instantie plat, maar niets is minder waar! Het is een typisch voorbeeld van optisch plat. Gebogen glas is ideaal waar er weinig hoogte is om een overkapping aan te monteren, want hierdoor creëer je toch meer ruimte onder de overkapping.

Bij Buiten-Goed hebben wij een groot assortiment aan overkappingen met een glazen dak. Kies voor een veranda met glazen dak of ga voor een Douglas Duplo, en geniet dag in dag uit van natuurlijk lichtinval. 

Voor iedereen die op zoek is naar een overkapping met glas, adviseren wij om even langs te komen in de showroom. Hier nemen wij graag samen met jou de mogelijkheden door. Wij ontmoeten je graag in onze showroom!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.