Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Uw veranda of overkapping klaar voor het voorjaar

Simon Weststrate
Geplaatst: 21 maart 2022

Het is weer lente en dat betekent dat het zonnetje vaker gaat schijnen, de temperaturen stijgen en de natuur weer gaat groeien en bloeien. Dat nodigt uit om naar buiten te gaan en lekker onder de veranda of overkapping te zitten. Voordat u daar heerlijk gaat vertoeven, is het verstandig om eerst even de handen uit de mouwen te steken en uw veranda voorjaarsklaar te maken. Dan geniet u daarna maximaal.

Stap 1: opruimen

Begin met opruimen. Heeft u in de wintermaanden de ruimte aangekleed met bijvoorbeeld seizoensgebonden accessoires? Haal deze dan eerst weg en berg ze op tot volgend jaar. Hark daarna gevallen bladeren aan en veeg de stoep aan voor een opgeruimde uitstraling. Extra tip: gooi de bladeren niet weg, maar verdeel ze tussen de beplanting in uw tuin. Zo fungeren ze als extra voeding in de bodem. 

Stap 2: schoonmaken

Gedurende het jaar krijgt uw veranda te maken met allerlei weersomstandigheden. Sneeuw, regen, hagel en wind zorgen ervoor dat uw veranda vies wordt. Om uw overkapping langer mee te laten gaan is het belangrijk om dat vuil te verwijderen. Reinig de dakplaten met lauwwarm water en wat zeep en een zachte borstel of spons. Spoel goed na met veel water. Heeft u een afgesloten veranda met ramen? Vergeet deze dan niet mee te nemen. Dan kijkt u er de komende tijd weer zonder moeite doorheen. 

Afhankelijk van hoe vuil de houten of aluminium constructie is, kunt u dit ook schoonmaken met hetzelfde recept als bij de dakplaten. Vooral onderaan de palen zal er wat zand opgestoven zijn dat u wilt weghalen.

Stap 3: onderhoud

Heeft u een houten veranda? Dan is het verstandig om eens in de vier à vijf jaar opnieuw te beitsen. Hiermee verlengt u de levensduur van het hout. Zorg ervoor dat u de constructie eerst goed schoonmaakt en het hout daarna goed laat drogen. Even licht opschuren en daarna kunt u de beits erop strijken. Heeft u een aluminium overkapping? Dan is schoonmaken voldoende.

Stap 4: aankleden

Ziet alles er weer spic en span uit? Dan is het tijd voor de aankleding. De veranda is en blijft een buitenruimte. Om te voorkomen dat de meubels verweren door vocht, is het dus aan te raden een set te kiezen die tegen alle weersomstandigheden kan. 

Naast meubels kunt u uw veranda aankleden met planten- en groentebakken. Dit zorgt niet alleen voor een vleugje kleur onder uw overkapping, maar maakt van de ruimte echt een verlengstuk van uw tuin.

Plan een afspraak 

Bent u geïnteresseerd in een van onze veranda’s? Of wilt u graag advies over wat er geschikt is in uw tuin? Neem dan contact op. We helpen u graag!

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.