Maatwerk zonder meerprijs
Eigen montage- en storingsdienst
Grote overdekte showroom
Solarlux verkooppunt
Scroll

Tips voor een windbestendige tuin

Simon Weststrate
Geplaatst: 24 november 2021

De herfst is in volle gang en daar komen helaas ook dagen met slecht weer bij kijken. Flinke regenbuien en windhozen kunnen voor overlast en schade aan uw tuin zorgen, bijvoorbeeld spullen die omwaaien en kapotgaan. Door uw tuin zo windbestendig mogelijk te maken, voorkomt u schade. Wij hebben een aantal handig tips voor u.

Een windbestendige tuin met windschermen

Een windscherm is een echte uitkomst wanneer u last heeft van harde wind op uw terras, balkon of in uw tuin. Windschermen kunt u gemakkelijk neerzetten, verplaatsen en ook weer opbergen. Daarnaast zijn windschermen ook meteen een van de goedkoopste opties voor het maken van een windbestendige tuin. Bij Buiten-Goed bieden wij verschillende windschermen aan. Zo hebben wij mobiele windschermen, vaste en verrijdbare windschermen en oprolbare en uittrekbare windschermen.

Mobiel windscherm MW 4 (4 panelen)

Overkappingen

Bij Buiten-Goed kunt u daarnaast terecht voor op maat gemaakte overkappingen van hout of aluminium. Een overkapping is een fijne plek om ook in de winter te kunnen genieten van uw tuin. U kunt de overkapping zo samenstellen dat het goed beschermt tegen de wind die uw tuin binnenkomt. Naast dat de overkapping een fijne loungeplek is kunt u de overkapping ook gebruiken om breekbare spullen op te bergen. Zo blijven ook die spullen goed beschermd bij harde wind!

Windwerende planten

Wilt u uw tuin nog meer beschermen tegen wind? Dan kunt u zelf nog een aantal maatregelen nemen, waaronder bijvoorbeeld windwerende planten toevoegen aan uw tuin. Zo zijn er verschillende planten, zoals taxus, hulst of haagbeuk die u kunt gebruiken om uw tuin af te schermen. Naast dat de planten de wind tegenhouden, zorgen ze ook voor privacy en een veilige plek voor vogels.

Advies nodig?

Wij snappen dat het lastig kan zijn om te kiezen wat uw tuin het beste zal beschermen tegen de wind. Daarom geven we u graag persoonlijk advies bij ons in de showroom. Wij denken met u mee over de beste opties voor uw tuin. Dus twijfel niet en kom snel eens bij ons langs.

Geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of projecten?

Twijfel niet een neem direct contact op met een van onze specialisten.